Communicatie in de zorg

Meer rust en begrip met video

Wat wil jij bereiken?
Smaakvolle

Communicatie in de zorg

“Communicatie in de zorg wordt met de dag belangrijker. Van huisartspraktijk tot aan een specialistische afdeling van een ziekenhuis wordt namelijk verwacht dat de communicatie efficiënt en helder is. Dit varieert van interne communicatie, zoals het delen van nieuwe werkrichtlijnen en kennis, tot aan externe communicatie met bijvoorbeeld een patiënt over de voorbereiding op een ingrijpende operatie.”

“Uiteraard wil je als zorgverlener iedere vorm van communicatie zo helder mogelijk voeren. In dit artikel gaan we in op hoe animatie- en videofilms ondersteunend zijn, uit welke ingrediënten een dergelijke productie bestaat en hoe jij de eerste stap zet naar beter communicatie in de zorg.”

– Jeroen (Videobouwer)

Voorbeelden videostijlen

Zorgcommunicatie – 2D Animatie

Weed Free Service – Animatiefilm

LETS Crate washing systems – Uitleganimatie

voorlichting-in-de-zorg-u-nited-marketing

Voorlichting in de zorg

Een gezond en gelukkig leven. Daar draait het om. Wanneer een patiënt om wat voor reden dan ook een bezoek brengt aan een zorgverlener, is dit vaak spannend. Goed geïnformeerd zijn, is daarom wel zo prettig. Bij het voorbereiden van een patiënt op bijvoorbeeld een hartoperatie, kun je kiezen voor het laten maken van een voorlichtingsfilm. In een dergelijke film wordt rustig uitgelegd wat de patiënt staat te wachten. Denk bijvoorbeeld aan de voorbereidingen thuis, de behandelingsduur en het herstelproces ná de operatie.

Meestal krijgt de patiënt na de diagnose direct uitleg over het vervolg. Tijdens zo’n gesprek wordt veel informatie gedeeld. Heel logisch dus dat je niet alles direct onthoudt. Met een voorlichtingsfilm kan de patiënt op zijn of haar gemak alle ins en outs omtrent de behandeling nog eens nalopen of met naasten thuis op de bank bekijken. Het voordeel van dit soort voorlichting in de zorg? Meer rust en begrip.

zorgvideo-zorganimatie-videomarketing-u-nited-marketing

Zorgvideo of zorganimatie?

Voorlichting geven in de zorg kan zowel in video- als animatievorm. Dat wil niet zeggen dat iedere vorm geschikt is voor elk onderwerp. De stappen van een bloederige operatie kan je bijvoorbeeld beter in animatie uitleggen, dan dat je dit haarscherp op beeld vastlegt.

Andersom is een gefilmde videoproductie juist weer meer geschikt om een persoonlijke band op te bouwen tussen de zorgverlener en patiënt. Denk bijvoorbeeld aan video’s waarin verpleegkundigen of artsen van een afdeling zichzelf voorstellen. Met de inzet van een voorlichtingsvideo onthoudt de patiënt de boodschap beter, wat onder de streep voor de zorginstelling weer tijd- en kostenbesparend is.

werkwijze-zorgcommunicatie-online-videomarketing-u-nited-marketing

Werkwijze voorlichtingsfilm

Hoe komt een voorlichtingsfilm tot stand? Bij ons gaat dat in nauwe samenwerking met de zorgverleners zoals bijvoorbeeld fysiotherapiepraktijken, diëtisten en logopedisten. Duidelijk input is een absolute vereiste om een werkende oplossing met animatie of video te bieden. Daarom brengen onze marketingchefs allereerst de doelstellingen en gewenste boodschap in kaart. Dat kan met behulp van het verhaalformulier. Hier wordt vervolgens een videovorm aan gekoppeld. Vanuit dit perspectief worden vervolgens de benodigde ingrediënten verzameld om de animatie- of videoproductie te realiseren.

Van A tot en met Z wordt dus actief meegedacht in hoe communicatie in de zorg het beste naar video of animatie kan worden vertaald. Door jarenlange ervaring in de online videomarketing weten onze marketingchefs jou op alle kruispunten de weg te wijzen naar een film in de zorg die werkt.  

Recensie

Water Alliance

Ontzettend goed geholpen door Luc en Bart met het opzetten van de website voor de Global Water Tech Hub Alliance. Gedurende de projectperiode een leuke klik met beide heren, door onder andere hun creativiteit en ‘out of the box’ denken. Een groot compliment voor de persoonlijke benadering. Water Alliance is erg tevreden met jullie, ga zo door!

Aan de slag met zorgcommunicatie

Zoek jij de expert die je bij de hand neemt voor het animeren of filmen van zorgcommunicatie? Deel jouw gedachten of ideeën over bijvoorbeeld voorlichtingsfilms. Reserveer een tafel voor een goed gesprek door ons contactformulier in te vullen of bel ons op 085 070 8530. Om het gesprek wat op extra op smaak te brengen, nemen wij ons peper- en zoutstel voor je mee!

© 2024 U-nited Marketing - Alle rechten voorbehouden
KvK 67284787 - BTW NL856912554B01 - Hygiënevoorschriften - Privacy & Cookies - Sitemap