Case: LeaseSwap

Uitleganimatie met karakters

Start met jouw animatie

CASE: LeaseSwap

Gordels vast, want in deze case presenteren we de 2D animatiefilm die wij mochten ontwikkelen voor LeaseSwap. In deze online showroom laten we niet alleen het eindproduct zien, maar maken we ook inzichtelijk hoe de uitleganimatie tot stand is gekomen. Nieuwsgierig? Bekijk de video en lees verder!

leaseswap-portfolio-uitleganimatie-u-nited-marketing

Opdrachtgever

Zorgeloos je leasecontract overnemen. Op het platform van LeaseSwap worden vraag en aanbod op gebied van auto leasecontracten samengebracht. Het zogenaamde ‘swappen’ van deze leasecontracten brengt behoorlijk wat voordelen met zich mee, voor zowel de plaatsende partij als de zoekende.

De animatiefilm heeft als doel het concept van LeaseSwap laagdrempelig uit te leggen en de grootste pluspunten uit te lichten. Een schone taak die onze marketingchefs met veel enthousiasme hebben aangegrepen.

In drie stappen naar unieke stijl

Script

De rode lijn van elke boodschap wordt vertaald tot een smaakvol script geoptimaliseerd voor animatie.

script-schrijven-animatiefilm-u-nited-marketing

Storyboard

Op het tekentablet krijgt het geschreven verhaal haar eerste visuele weergave voor afstemming van de verschillende scenes.

storyboard-tekenen-animatiefilm-u-nited-marketing

Stijlframes

Elke scène wordt uitgetekend tot een zogenaamde stijlframe die 100% aansluit bij de huisstijl van in dit geval LeaseSwap.

stijlframes-animatiefilm-u-nited-marketing
leaseswap-portfolio-animatiefilm-u-nited-marketing

Start de auto

Leuk al die schetsen en stijlframes, maar wanneer komt die animatie tot leven? Laat dat nét de vervolgstap zijn! De voice-overtekst wordt ingesproken, de karakters komen in beweging en de leaseauto’s glimmen als nooit tevoren. Plaats wat gave overgangen tussen de verschillende scenes en de uitleganimatie is klaar voor gebruik!

De animatiefilm wordt inmiddels volop online ingezet. Fragmenten uit de film, zoals karakters en auto’s, komen bovendien overal terug als (omslag)afbeeldingen op de website en social-mediakanalen. Naast de mooie animatiefilm hebben zij dus een mooie bak aan visuele content vergaard. Wij danken LeaseSwap voor deze ontzettend leuke samenwerking!

Recensie

LeaseSwap

Wij zijn heel erg blij met onze animatiefilm voor LeaseSwap. Hij is uniek, onderscheidend en brengt bovendien het verhaal dat wij met LeaseSwap willen uitdragen perfect over!

Ook met animatie aan de slag?

Videocommunicatie in animatievorm kent vele voordelen en mogelijkheden. Welke type animatie past bij het doel dat jij voor ogen hebt? Samen ontdekken we een unieke manier om jouw boodschap perfect op smaak te brengen in een doelgerichte animatiefilm. In 2D, 3D of misschien wel iets daartussenin. Met welke gedachten of ideeën loop jij rond? Laat het ons weten door te bellen op 085 070 8530 of vul het smaakformulier in voor vrijblijvend smaakadvies.

© 2024 U-nited Marketing - Alle rechten voorbehouden
KvK 67284787 - BTW NL856912554B01 - Hygiënevoorschriften - Privacy & Cookies - Sitemap