LETS

2D Uitleganimatie

Animatie laten maken?

CASE: LETS krattenwassers

Aangezien een video meer dan 1.000 woorden zegt, trappen we deze case af met het eindresultaat van het animatietraject voor LETS. Vervolgens nemen wij je stap-voor-stap mee in het proces, vertellen we over de gebruikte ingrediënten en presenteren we de behaalde resultaten van deze explanimation. Smaakt dit project naar meer? Lees dan meer over onze animatiefilms.

case-lets-krattenwassers-u-nited-marketing-opdrachtgever

Opdrachtgever

LETS is specialist op het gebied van schoonmaakmachines in de voedingsindustrie. Al ruim 35 jaar zet het team zich in voor de meest innovatieve oplossingen voor haar klanten. Eén van de meest populaire productlijnen is de zogenaamde krattenwasser. Elk type krattenwassysteem is opgebouwd en ingesteld om het betreffende type vervuiling volledig schoon te krijgen in één rondgang.

case-lets-krattenwassers-u-nited-marketing-doelstelling

Doelstellingen

Vaak wordt gedacht dat elke krattenwasmachine hetzelfde is, namelijk een algemene wastunnel met sproeiers en wat schoonmaakmiddel. LETS wil met de inzet van een animatiefilm laagdrempelig uitleggen wat hun variatie aan krattenwassers uniek maak. Natuurlijk wél op een manier waarbij niet 35 jaar kennis en bedrijfsgeheimen open en bloot met de wereld worden gedeeld.

De animatie moet de kijker uiteindelijk tot actie aanzetten. Er is gekozen om de kijker uit te dagen met de oproep om hun wensen te delen met LETS via de website of telefoon.

case-lets-krattenwassers-u-nited-marketing-doelgroep

Doelgroep

Met welke doelgroep heb je te maken bij de ontwikkeling van een uitleganimatie? In het geval van LETS is het overgrote deel werkzaam in de voedingsindustrie. De voorbeelden van vervuiling die in de animatie worden behandeld moeten goed herkenbaar zijn, zodat de kijker zich persoonlijk aangesproken voelt.

LETS is actief in zowel Nederland, Engeland als Duitsland. Daarom is ook gekozen om de animatiefilm in deze drie talen uit te brengen.

Ingredienten

Animatie is uitermate geschikt om in korte tijd een volledige boodschap compact te verpakken. Dat heeft alles van doen met de wisselwerking tussen de gesproken voice-over en het animatiebeeld. Een sterke afstemming tussen deze twee bouwstenen is een absolute must om een boodschap to the point te presenteren. Concreet geven we in de animatiefilm antwoord op de volgende kijkersvragen:

1. Waar moet je op letten bij aanschaf van een krattenwasser?
2. Welk probleem kan LETS oplossen? Wat maakt hen hierin uniek?
3. Hoe komt de kijker met LETS in contact over zijn of haar vervuilde kratten?

case-lets-krattenwassers-u-nited-marketing-resultaat

Resultaat

Op een gloednieuw YouTube kanaal van LETS zijn de drie talenversies van de animatiefilm geplaatst. Ook staan de animatiefilms op de website van LETS. Via de AdWords advertenties over krattenwassers komen websitebezoekers op relevante landingspagina’s  terecht waar de animatiefilm op een prominente plek is gepositioneerd. De animatie springt direct in het oog, houdt de aandacht vast en zet aan tot actie.

Daarnaast worden de animaties actief ingezet tijdens salesgesprekken en via de bekende social-mediakanalen. De reacties zijn lovend:

“Mooie duidelijke illustratie. Complimenten!”

“Hele mooie demo”

“Mooi filmpje, nog steeds veel plezier van onze LETS krattenwasser”

Recensie

LETS

Wij hebben U-nited Marketing ingeschakeld om onze productlijn krattenwassers in animatievorm uit te leggen. In twee minuten wordt laagdrempelig uitgelegd wat onze krattenwassystemen uniek maakt. De reacties vanuit onze doelgroep over deze productdemo zijn ontzettend positief.

Ook uitleganimatie laten maken?

Ben jij overtuigd om net zoals LETS een uitleganimatie te laten ontwikkelen? U-nited Marketing staat in de startblokken om jouw vraagstuk met twee handen aan te grijpen. Samen ontdekken we een unieke manier om jouw boodschap op smaak te brengen in een doelgerichte animatiefilm. De ingrediënten voor onze samenwerking zijn simpel: jij het vraagstuk, wij het antwoord.

Laat weten met welke gedachten of ideeën jij rondloopt. Reserveer een tafel voor een goed gesprek door ons contactformulier in te vullen of geef ons een belletje. Wij nemen onze kruidmolen voor je mee. Samen brengen wij jouw boodschap op smaak!

© 2024 U-nited Marketing - Alle rechten voorbehouden
KvK 67284787 - BTW NL856912554B01 - Hygiënevoorschriften - Privacy & Cookies - Sitemap