Employer Branding

Een werkplek om trots en gelukkig van te worden

Advies employer branding
Smaakvolle

Employer Branding

“Hoe staat jouw Employer Branding er op dit moment voor? Werk jij voor de leukste werkgever uit de branche? Dan is het hoog tijd om dat aan de wereld te laten zien! In dit artikel gaan we in op wat Employer Branding is, welke toepassingen mogelijk zijn, hoe een dergelijke video tot stand komt en wanneer jij hiermee moet starten.”

– Denny (Recruitment specialist)

Wat is employer branding?

Sterke Employer Branding zorgt ervoor dat jij als werkgever aantrekkelijk voor de dag komt met als doel nieuwe werknemers aan te trekken. Maar dat niet alleen! Het is namelijk ook dé uitgelezen kans om betrokkenheid te creëren bij de huidige medewerkers.

Employer Branding is een vorm van recruitment marketing die je tegenwoordig steeds vaker ziet. Medewerkers vormen de basisingrediënten van een organisatie. Daarom is het zaak hen een werkomgeving te bieden waar zij gelukkig van worden en trots op zijn. Vanaf dat moment zijn je medewerkers waardevolle ambassadeurs.

Stel je bedrijf open en geef je medewerkers het podium voor het vertellen van hun verhaal op video en versterk jouw Employer Branding.

Toepassingen recruitmentvideo

Recruitment marketing bevat verschillende vormen van video. Wij maken onderscheid tussen een gefilmde video en een animatiefilm. Een gefilmde Employer Branding video is de meest persoonlijke vorm. Op film zie je namelijk letterlijk de werkomgeving, collega’s en hun werkzaamheden. De sfeer is duidelijk voelbaar. Ideaal om je als kijker in je eventuele toekomstige werkomgeving te verplaatsen. Afhankelijk van je doelstelling kan je kiezen tussen een algemene Employer Branding film of juist een specifieke vacaturevideo. Met vacaturevideo’s kan je meer de diepte ingaan wat betreft de functie die openstaat. In plaats van organisatie breed mensen voor de camera uit te nodigen, laat je directe collega’s aan het woord over hun werkzaamheden en de sfeer binnen de afdeling.

Employer Branding in animatievorm is een waardevolle manier om ondersteunende processen omtrent nieuw personeel duidelijk uit te leggen. Denk bijvoorbeeld aan een animatiefilm die het sollicitatieproces kort en bondig uitlegt. De kandidaat weet hierdoor precies wat hem of haar te wachten staat. Weer een drempel minder om op die toch al boeiende vacature te reageren.

employer-branding-u-nited-marketing-content-1

Werkwijze Employer Branding

De plank volledig misslaan. Dat gevaar ligt op de loer als je aan de slag gaat met Employer Branding. Het is absoluut noodzaak om een realistisch beeld te schetsen. Eerlijkheid duurt het langst: met een werkelijk beeld van je bedrijf trek je als werkgever de best passende medewerkers aan. Medewerkers die daadwerkelijk een klik voelen met het bedrijf en de mensen die daar werken. Onze marketingchefs gaan het gesprek met je aan om de unieke factoren van de werkomgeving in kaart te brengen en dit te gieten in een Employer Branding film die scoort. Wij denken vanaf het begin met je mee om de gestelde doelstelling te behalen en nemen dus onze online marketingkennis mee in de keuzes die wij voorleggen.

Recensie Farah

Water Alliance

“Ontzettend goed geholpen door Luc en Bart voor de Global Water Tech Hub Alliance. Gedurende de projectperiode een leuke klik met beide heren, door onder andere hun creativiteit en ‘out of the box’ denken. Een groot compliment voor de persoonlijke benadering. Water Alliance is erg tevreden met jullie, ga zo door!”

Aan de slag met Employer Branding

Zoek jij de Employer Branding specialist die je bij de hand neemt voor een kwalitatief pronkstuk? Laat weten met welke gedachten of ideeën jij rondloopt. Reserveer een tafel voor een goed gesprek door ons contactformulier in te vullen of bel ons op 085 070 8530. Wij nemen onze kruidmolen voor je mee. Samen brengen wij jouw boodschap op smaak!

© 2021 U-nited Marketing - Alle rechten voorbehouden
KvK 67284787 - BTW NL856912554B01 - Hygiënevoorschriften - Privacy & Cookies - Sitemap