Employer Branding

Een werkplek om trots en gelukkig van te worden

Wil je een vacaturefilm laten maken die opvalt, indruk maakt en het verhaal van jouw bedrijf vertelt? U-nited Marketing denkt graag met je mee!

Offerte ontvangen

Greep uit onze employer branding videos

Recruitmentfilm – IJssel Technologie

Employer Branding – U-nited Detachering

groen-vinkje-u-nited-marketing

+10 jaar ervaring

Onze videochefs voelen zich als een vis in het water in de wereld van employer branding. Met meer dan 10 jaar ervaring kennen zij alle valkuilen en kansen die een recruitmentvideo laten maken met zich meebrengt.

groen-vinkje-u-nited-marketing

100% maatwerk

Elke employer branding strategie is maatwerk. Dat komt omdat elk bedrijf haar eigen verhaal heeft te vertellen. Bovendien steken wij elke video in het huisstijljasje van de opdrachtgever voor de herkenbaarheid.

groen-vinkje-u-nited-marketing

Video’s op basis van data

Meten is weten; dat geldt ook voor de videoproducties op gebied van employer branding. Op basis van videodata weten wij binnen welke kaders we moeten werken. Weet jij bijvoorbeeld de ideale lengte van een vacaturefilm?

Smaakvolle

Employer Branding video

“Hoe staat jouw Employer Branding er op dit moment voor? Werk jij voor de leukste werkgever uit de branche? Dan is het hoog tijd om dat aan de wereld te laten zien! In dit artikel gaan we in op wat Employer Branding video is, welke toepassingen mogelijk zijn, hoe een dergelijke video tot stand komt en wanneer jij hiermee moet starten.”

– Denny (Recruitment specialist)

Maak een afspraak
Recensie Farah

Water Alliance

“Ontzettend goed geholpen door Luc en Bart voor de Global Water Tech Hub Alliance. Gedurende de projectperiode een leuke klik met beide heren, door onder andere hun creativiteit en ‘out of the box’ denken. Een groot compliment voor de persoonlijke benadering. Water Alliance is erg tevreden met jullie, ga zo door!”

Start met Employer Branding

groen-vinkje-u-nited-marketing

Conversieverhogend

Met een employer branding video trek je de aandacht en houd je deze stevig vast. Door deze visuele verdiepingsslag geef je een realistisch beeld en vergroot je de kans op een relevante sollicitatie.

groen-vinkje-u-nited-marketing

Extra goed vindbaar

Een relevante employer branding film op je website is mega waardevol voor de indexeerwaarde en daarmee vindbaarheid van je website in de zoekresultaten van zoekmachines.

groen-vinkje-u-nited-marketing

Mooie bak content

Met een duidelijke, strakke planning is het mogelijk om op één draaidag genoeg videocontent te schieten voor meerdere videoproducties, zoals verschillende vacaturefilms.

Zij gingen jou voor met videomarketing

Veelgestelde vragen

Wat is employer branding?

Employer branding is een marketingstrategie die gericht is op het huidige personeel én potentiële werknemers van je bedrijf om een authentieke en onderscheidende voorkeurspositie te verkrijgen in het hart en hoofd van (potentiële) werknemers. Het doel hiervan is om talent te behouden en tegelijkertijd nieuw talent aan te trekken.

Hoe bouw je aan employer branding?

Employer branding gaat niet over de voordelen die medewerkers krijgen, maar eerder over wat jouw organisatie beweegt om het verschil te maken. Een van de beste manieren om hieraan te werken is door middel van employer branding video. Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden, dus employer branding video is de ultieme manier om (potentiële) werknemers te laten zien wat het betekent om voor jouw organisatie te werken.

Wat is de meest gemaakte fout bij employer branding?

Jezelf toffer voordoen dan je bent. Als je aan de slag gaat met employer branding videos is het absoluut noodzaak om een realistisch beeld te schetsen. Eerlijkheid duurt het langst; met een werkelijk beeld van je bedrijf trek je als werkgever de best passende medewerkers aan. Medewerkers die daadwerkelijk een klik voelen met het bedrijf en de mensen die daar werken. Zorg dus dat wat je aan de buitenwereld laat zien, intern ook daadwerkelijk zo wordt beleefd.

Welke soorten employer branding videos zijn er?

Employer branding videos zie je terug in verschillende vormen. Wij maken onderscheid tussen video en animatie. Een gefilmde videoproductie leent zich uitstekend voor het overbrengen van een persoonlijk verhaal, zodat je als kijker de sfeer op de werkvloer kan proeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een specifieke vacaturefilm waarin je de afdeling en direct collega’s laat zien. Een animatie daarentegen leent zich beter voor het uitleggen van zaken, zoals bijvoorbeeld het sollicitatieproces.

Waarom is employer branding zo belangrijk?

Employer branding staat voor de waarde van het horen bij een organisatie. Het brengt alles samen als het gaat om de branding en communicatie richting (potentiële) werknemers. Employer branding stelt je dus in staat om huidige medewerkers te binden en nieuwe medewerkers te vinden.

Wat zijn de voordelen van employer branding?

Een ijzersterke employer branding strategie zorgt ervoor dat talent wordt behouden. Werknemers voelen zich meer betrokken, wat ook een positief effect heeft op het aantrekken van nieuw talent. Daarnaast worden alleen nog maar de juiste medewerkers aangetrokken, omdat je goed communiceert waar je organisatie voor staat. Last but nog least; goede employer branding zorgt ook voor een flinke verbetering in het imago van de organisatie.

Hoeveel kost employer branding video?

Aan maatwerk zit geen standaard prijskaartje. Daarom gaan wij altijd het gesprek aan om op basis van jouw wensen en budget een plan van aanpak te maken. De belangrijkste factoren die de prijs van een employer branding video bepalen zijn de videolengte, het aantal draaidagen en de complexiteit van de montage. Daarom kan het zijn dat de ene productie € 3.500,- kost en de ander bijvoorbeeld € 10.000,-. Trek gerust aan de bel bij één van onze videochefs voor een prijs op maat.

Hoe versterk je employer branding online?

Steeds meer organisaties hebben een uitstekend ‘werknemersmerk’ en beschikken wellicht zelfs al over een spectaculaire employer branding video. En toch vinden zij het lastig om dit online naar buiten te dragen. Daarvoor hebben wij, in vrijwel ieder fase van de talentreis, een geschikte online marketingstrategie. Onze online videmarketingspecialist denkt daarom ook graag mee in de online verspreiding van jouw employer branding video’s. 

Aan de slag met employer branding video

© 2024 U-nited Marketing - Alle rechten voorbehouden
KvK 67284787 - BTW NL856912554B01 - Hygiënevoorschriften - Privacy & Cookies - Sitemap