2D Animatie

Glashelder iets uitleggen

Start met 2D animatie
Smaakvolle

2D Animatie laten maken

“Leuk! Je hebt besloten om een animatie te laten maken. Dit om iets uit te leggen, te promoten of om jouw product tot op zekere hoogte in detail te laten zien aan de beoogde doelgroep. Toch hangt er lichte twijfel in de lucht. Kies je voor een 2D animatie of ga je voor een 3D animatie?”

“De meest uitgebreide en duurste oplossing hoeft niet per se de beste oplossing voor jou te zijn. Op deze pagina vertellen we je daarom haarfijn waarom een 2D animatie voor jou de meest logische oplossing kan zijn en waarin deze verschilt ten opzichte van een 3D animatie!”

– Luc (Videomarketeer)

U-nited Marketing – Zorganimatie

LETS Krattenwasser – Explanimation

LeaseSwap – 2D Animatie

wat-is-een-animatie-videomarketing-u-nited-marketing

Verschil tussen 3D en 2D animatie

Een 2D animatie onderscheidt zich van 3D door de manier waarop deze wordt ontwikkeld. Je kan een 2D animatie het makkelijkste beschouwen als een bewegende, levende infographic. Ten opzichte van 3D is het grote voordeel dat er minder tijd nodig is om een 2D animatie te laten maken.

Bij U-nited Marketing hanteren we een doorlooptijd van ongeveer 4 tot 6 weken voor een complete animatiefilm van 60 seconden, met alles erop en eraan. Op basis van jouw huisstijl en wensen, worden alle scenes vormgegeven en geanimeerd. Alles wat belangrijk is, kunnen we vormgeven en animeren, net zoals het voorbeeld van PureKeys!

2d-3d-animatie-laten-maken-u-nited-marketing

Inzet 2D animatiefilm

Een 2D animatie is dan ook met uitstek geschikt om:

● Een softwarepakket te promoten of de functionaliteiten uit te leggen (plus meeslepender dan een schermopnames met een matige voice-over);

● Een service, dienst of product uit te leggen;

● Een werkproces of procedure in beeld te brengen;

● De FAQ/Veelgestelde vragen pagina op een website nog effectiever te maken met als doel de klantenservice te ontlasten;

● Simpele, technische instructies te geven;

En nog veel meer!

Recensie

Purekeys

Bij Purekeys verkopen wij makkelijk te desinfecteren toetsenborden en muizen voor onder meer de medische sector. U-nited Marketing heeft ons goed geholpen in het op een leuke en creatieve manier visualiseren van dat wat er in de animatie naar voren moet komen. Fijne samenwerking!

werkwijze-animatie-laten-maken-u-nited-marketing

Waarom toch kiezen voor 3D animatie?

Als het aankomt op uitgebreide, zeer technische instructies waarbij je zowel letterlijk als figuurlijk de diepte ingaat is het laten maken van een 3D animatie aan te raden. Denk bijvoorbeeld aan animatiefilms waarin complexe bouwtekeningen en architectuur de hoofdrol hebben en waarbij het belangrijk is dat ieder schroefje en moertje duidelijk in beeld komt.

Met 3D heb je de mogelijkheid om complete werelden na te bouwen en op microniveau in te zoomen, zodat jij het verhaal kan vertellen dat je met de doelgroep wilt delen.

Keuzes

Welke animatievorm kies jij?

“De keuze voor de juiste animatievariant kan het een lastige blijken. Smaak speelt een rol en soms is er twijfel over hoe diepgaand de informatie en details moeten zijn. Wij helpen je graag mee in dit denkproces door de juiste vragen te stellen. Op basis van de beoogde doelstelling(en), inzet en doelgroep, hakken we samen de knoop door.”

– Jeroen (Videobouwer)

Animatie

© 2024 U-nited Marketing - Alle rechten voorbehouden
KvK 67284787 - BTW NL856912554B01 - Hygiënevoorschriften - Privacy & Cookies - Sitemap