Specialistische mondzorg

Videocommunicatie

Wat kan de patiënt verwachten tijdens een consult bij bijvoorbeeld de tandarts, mondhygiënist of een orthodontist? De ene ingreep is de andere niet. Een instructievideo of uitleganimatie helpt de patiënt gemakkelijk te begrijpen hoe een aangenaam en veilig bezoek aan de praktijk kan worden vergroot.

Deel je video idee!
Glasheldere

Instructie animaties

“Zorg is persoonlijk. Zeker in de mondzorg kom je écht dichtbij de patiënt. Om de patiënt op zijn of haar gemak te stellen is heldere communicatie noodzakelijk. Goed geïnformeerd zijn, is immers het halve werk”

“In dit artikel gaan we in op wat een zorganimatie is, wat de grootste voordelen zijn en hoe jij de eerste stap zet naar heldere videocommunicatie voor jouw praktijk.”

– Luc (Videomarketeer)

wat-is-een-instructie-animatie-en-mondhygiënisten-videomarketing-u-nited-marketing

Wat is een zorganimatie?

Kort gezegd is animatie hetzelfde als een tekenfilm. Alleen dan digitaal. Met een zorganimatie leg je de focus op het uitleggen, voor in dit geval een bezoek aan een tandarts, mondhygiënist of een orthodontist. Stap voor stap maak je met een animatiefilm in korte tijd duidelijk wat de patiënt te wachten staat, maar ook hoe hij of zij zich het beste kan voorbereiden op de ingreep.

Voorbeelden van animatiefilms

2D Zorganimatie

Medical Keyboards Purekeys

Bedrijfsanimatie Weed Free Service

Voordelen zorg animatiefilm

Waarom zou je als tandarts, mondhygiënist of een orthodontist kiezen voor het laten maken van een zorganimatiefilm? Graag benoemen wij de drie grootste voordelen:

groen-vinkje-u-nited-academy

Deelbaarheid

Het delen van de zorganimatie is gemakkelijk via bijvoorbeeld de website, social-mediakanalen en natuurlijk de afspraakbevestiging via de mail. Hierdoor weet je zeker dat elke patiënt voorafgaand aan zijn of haar afspraak goed geïnformeerd is.

groen-vinkje-u-nited-academy

Tijdbesparend

Doordat patiënten vooraf goed geïnformeerd zijn, zullen zij ook minder snel bellen of mailen met vragen die in de animatiefilm zijn beantwoord. Hiermee wordt de werkdruk van het personeel verlaagd, zodat zij zich kunnen focussen op waar zij het beste in zijn.

groen-vinkje-u-nited-academy

Herkenbaarheid

De uitleganimatie is volledig in de huisstijl van de betreffende praktijk. Hierdoor smelt deze perfect samen met alle andere huisstijldragers zoals bijvoorbeeld de website. Dit vergroot het gevoel van vertrouwen in de afzender.

Recensie Farah

Water Alliance

“Ontzettend goed geholpen door Luc en Bart voor de Global Water Tech Hub Alliance. Gedurende de projectperiode een leuke klik met beide heren, door onder andere hun creativiteit en ‘out of the box’ denken. Een groot compliment voor de persoonlijke benadering. Water Alliance is erg tevreden met jullie, ga zo door!”

Zet vandaag de eerste stap

Ben jij overtuigd van een (animatie)film voor jouw praktijk? U-nited Marketing is nieuwsgierig met welke gedachten jij als mondzorg specialist rondloopt. Deel met ons je ideeën via onderstaand formulier of bel ons
direct op 085 070 8530. Samen brengen wij jou animatie op smaak!

Zorgcommunicatie

© 2024 U-nited Marketing - Alle rechten voorbehouden
KvK 67284787 - BTW NL856912554B01 - Hygiënevoorschriften - Privacy & Cookies - Sitemap