3D Animatie

Helder tot in het diepste detail

Start met 3D animatie
Smaakvolle

3D Animatie laten maken

“Het laten maken van een 3D animatie moet ten alle tijden een weloverwogen keuze zijn. Je wilt immers een goede investering maken. Kies je voor een 2D animatie, dan kies je voor een videovorm die zich uitstekend leent voor het uitleggen van simpele technische zaken, processen en bijvoorbeeld software- functionaliteiten. Als het aankomt op uitgebreide technische handleidingen en het visualiseren van grote, industriële oplossingen en onderhoudshandleidingen tot in detail, is een 3D animatie de onbetwiste koning.”

“Een 3D animatie is dan ook niet zomaar gemaakt. De animatie moet volledig passen in de huisstijl van jouw organisatie. Daarnaast is het van essentieel belang dat ieder onderdeel en model een realistische/herkenbare weergave is van de werkelijkheid.”

– Luc (Videomarketeer)

boot-3d-animatie-laten-maken-u-nited-marketing

Ontwikkeling 3D animatie

Voor het ontwikkelen van een 3D animatie, is net als bij een 2D animatie, het verhaal belangrijk. Maar er komt nog veel meer kijken. Zo worden de benodigde 3D modellen en ‘exploded views’ geïnventariseerd en volgt er een uitgebreid storyboard.

Op basis van de modellen werken we in grote lijnen alle scenes uit. Welk schroefje zit hier, welk onderdeel zit daar en ook de omgeving mag niet ontbreken.

Omdat een 3D animatie vele malen uitgebreider is om te ontwikkelen, gaat hier vanzelfsprekend ook meer productietijd in zitten. Bij écht uitgebreide 3D animaties, moet je denken aan dagen aan vormgeef- en animeerwerk. De omgeving, het niveau van detail, belichting, alles vraagt enorm veel van de benodigde technologie.

Recensie

Purekeys

Bij Purekeys verkopen wij makkelijk te desinfecteren toetsenborden en muizen voor onder meer de medische sector. U-nited Marketing heeft ons goed geholpen in het op een leuke en creatieve manier visualiseren van dat wat er in de animatie naar voren moet komen. Fijne samenwerking!

haard-3d-animatie-laten-maken-u-nited-marketing

De stappen naar een 3D film

Voordat je op de contactknop klikt om deze week nog aan de slag te kunnen, is het belangrijk om te weten dat wij voor een gemiddelde 3D animatie een doorlooptijd van circa zes weken hanteren. De voorbereidende fase is al belangrijk bij het ontwikkelen van een 2D animatie, maar in dit geval nog crucialer. Voordat er überhaupt ook maar één model wordt geïmporteerd of ontwikkeld, doen we het volgende:

● Een uitgebreide analyse van het doel en de bijbehorende doelgroep van de animatie;

● Het volledig samenvatten van hetgeen de animatie moet vertellen en laten zien;

● Het opstellen van de benodigde voice-over scripts;

● Het uitwerken van een uitgebreid storyboard.

Als al deze ingrediënten zijn verzameld, beginnen we pas daadwerkelijk met het laten inspreken van de voice-over(s) en het ontwikkelen van de animatie zelf. Achteraf aanpassingen doen neemt kostbare tijd in beslag, dus de eerste versie van de 3D animatie moet al zo goed als kloppend zijn.

3-2-1

Aan de slag met 3D

Wil jij direct aan de slag met 3D? Neem dan snel contact met ons op om een eerste kennismaking in te plannen. Aan de hand van dit gesprek brengen wij met alle plezier een voorstel op maat voor je uit. Een beller is sneller, dat kan via 085 070 8530.

– Jeroen (Videobouwer)

Animatie

© 2024 U-nited Marketing - Alle rechten voorbehouden
KvK 67284787 - BTW NL856912554B01 - Hygiënevoorschriften - Privacy & Cookies - Sitemap