Videomarketing

Opvallen met video’s en animaties

Wat is videomarketing en waarom moet je videomarketing inzetten voor jouw organisatie? Dat is de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen voordat er überhaupt een beslissing wordt genomen over de te realiseren videoproductie(s).

Kom in contact
Smaakvolle

Videomarketing

“Het idee om aan de slag te gaan met een animatie of bedrijfsfilm is leuk, maar waaróm wil je een film laten maken? Vaak merken wij dat deze verdiepingsslag nog niet concreet genoeg is. Wat wil je bereiken met de film? Welke uitdaging ligt er op de loer?

Ja, helder? Mooi! Dan haken we gericht in op het hoofdstuk videomarketing. In de praktijk zien we namelijk (helaas) nog te veel dat die mooie bedrijfsfilm of uitleganimatie, waar serieus in geïnvesteerd is, stoffig staat te wachten op de eerste weergaven op een verlaten YouTube kanaal.”

– Luc (Videomarketeer)

U-nited Marketing – Zorganimatie

Assurantievlogster – Bedrijfsvlog

LeaseSwap – 2D Animatie

wat-is-een-animatie-videomarketing-u-nited-marketing

Investeren in videomarketing

Soms horen we ondernemers en contactpersonen zeggen: “We hebben in het verleden videomarketing geprobeerd en dat heeft geen meerwaarde”. De verspreiding van een video- of animatiefilm gaat verder dan enkel de plaatsing op een stoffig YouTube kanaaltje.

Videomarketing vergt een grondige analyse, een portie creativiteit en de benodigde investeringen. En dan hebben we het niet over een eenmalig bedrag voor de film zelf. We doelen namelijk ook budgetten voor de verspreiding van de video’s via betaalde videocampagnes, gericht op de beoogde doelgroep. Denk aan:

● Push videomarketing campagnes om naamsbekendheid te genereren bij een brede doelgroep;

● Push videomarketing campagnes om in te spelen op een interesse bij een specifieke doelgroep;

● Pull videomarketing campagnes om door middel van teasers, commercials e.d. meer traffic naar de website en/of productpagina’s te genereren;

● Remarketing en retargeting campagnes, om interessante websitebezoekers en soortgelijke profielen te herinneren aan het website bezoek of het verdiepen in een specifiek product of dienst.

Recensie

Weed Free Service

Weed Free Service is gespecialiseerd in milieuvriendelijke onkruidbestrijding en het bestrijden en beheren van invasieve exoten met de heet water methode. U-nited Marketing heeft dit voor ons binnen 59 seconden helder uitgelegd middels een 2D animatiefilm. Topresultaat!

werkwijze-animatie-laten-maken-u-nited-marketing

Promotiefilm slim inzetten

Waar vaak veel geld wordt gespendeerd aan SEO en SEA, mag videomarketing zeker geen ondergeschoven kindje blijven. Met video kan je namelijk veel onderscheidender en beeldender zijn dan tekst. Daarom dient video een hechte integratie in de huidige campagnes. Deze campagnes dienen ingezet te worden op zowel algemeen niveau als op de meest interessante onderwerpen, diensten en producten van jouw organisatie.

Vertel eens

Klaar voor succesvolle videmarketing?

“Wil jij aan de slag met videomarketing? Dan is er werk aan de winkel. Onze marketingchefs vinden het alleen maar leuk om met jou het gesprek aan te gaan. Door de juiste vragen te stellen bouwen we samen aan een complete videomarketing strategie, waarbij we strategisch mee over de verspreiding van de video- of animatiefilm.”

– Jeroen (Videobouwer)

Videofilm

© 2024 U-nited Marketing - Alle rechten voorbehouden
KvK 67284787 - BTW NL856912554B01 - Hygiënevoorschriften - Privacy & Cookies - Sitemap