Vacature film

Geef kandidaten een kijkje in de keuken

Advies vacaturefilm
Smaakvolle

Vacature film

“Aan de slag met het maken van een vacature film? Uitstekend idee! Hoe sterk een vacaturetekst namelijk ook geschreven is en hoe mooi het ook vormgegeven lijkt: een écht gevoel bij een functie krijg je pas als je letterlijk een kijkje mag nemen in de keuken zelf.”

“Met de inzet van video laat je niks aan de verbeelding over. In dit artikel gaan we dieper in op wat een vacature video is, wat de voordelen zijn en hoe een dergelijk film tot stand komt. Tot slot verklappen we hoe jij de eerste stap zet naar nieuw toppersoneel.”

– Luc (Videomarketeer)

wat-is-een-vacature-film-u-nited-marketing

Wat is een vacature film?

Een vacature film is een video waarin een openstaande functie visueel wordt gepresenteerd. In tegenstelling tot een employer branding video is dit type film specifiek gericht op het werven van kandidaten van één functieprofiel. In een degelijke video geef je de beoogde kandidaten een kijkje in de keuken door directe collega’s op video te laten vertellen over de unieke werkplek, uitdagende projecten en gezelligheid binnen het team. Deze vorm van employer branding is een razend populair middel als onderdeel van recruitment marketing.

Voordelen vacaturevideo

Waarom zou je kiezen voor het laten maken van een vacaturevideo? Wij benoemen de drie allergrootste voordelen:

groen-vinkje-u-nited-academy

Efficiëntie

Zodra je als werkgever open en eerlijk bent over hoe werken bij jou is, trek je enkel kandidaten aan die zich daaraan willen verbinden. De hoge kwaliteit van de sollicitaties gaat gepaard met een efficiëntieslag onder de recruiters, die simpel minder tijd kwijt zijn aan het afwijzen van brieven of het voeren van gesprekken.

groen-vinkje-u-nited-academy

Betrokkenheid

Door directe collega’s in de vacature film het podium te bieden, geef je het bestaande team het gevoel dat zij onderdeel uitmaken van het wervingsproces. Dit vergroot de mate van betrokkenheid en de kans op een succesvolle wederzijdse match.

groen-vinkje-u-nited-academy

Bereik

Een vacature film is super geschikt om online een groot bereik mee te genereren. Denk bijvoorbeeld aan de verspreiding via kanalen zoals de website, social media en platformen zoals Indeed en Nationale Vacaturebank. Wat zou jij eerder bekijken, liken en/of delen, een geschreven vacaturetekst of een video die automatisch afspeelt? Wij weten het wel.

werkwijze-vacature-film-u-nited-marketing

Werkwijze verfilmen vacatures

Eerlijkheid duurt het langst. Dat geldt ook voor een vacature film. Visualiseer daarom altijd werksituatie die overeenkomt met de werkelijkheid op de werkvloer. Op deze manier trek je als werkgever de best passende medewerkers aan. Medewerkers die daadwerkelijk een klik voelen met het bedrijf en de mensen die daar werken. Met een vacature film kan je natuurlijk wél de beste variant van jezelf laten zien. Onze marketingchefs gaan daarom graag het gesprek met je aan om de unieke factoren van de werkomgeving in kaart te brengen en dit te gieten in een vacaturefilm die scoort. Heerst er op kantoor bijvoorbeeld een huiselijke sfeer en verzorgen jullie samen een bedrijfshond of -kat? Breng het in beeld! Wij denken vanaf het begin met je mee om de gestelde doelstelling te behalen en nemen onze online marketingkennis mee in de keuzes die wij aan jou voorleggen.

Recensie Farah

Water Alliance

“Ontzettend goed geholpen door Luc en Bart voor de Global Water Tech Hub Alliance. Gedurende de projectperiode een leuke klik met beide heren, door onder andere hun creativiteit en ‘out of the box’ denken. Een groot compliment voor de persoonlijke benadering. Water Alliance is erg tevreden met jullie, ga zo door!

Zet vandaag de eerste stap naar nieuw toppersoneel

Zoek jij de vacature filmspecialist die je bij de hand neemt voor een kwalitatief pronkstuk? Deel met ons de doelstellingen die je voor ogen hebt. Reserveer direct een tafel voor een goed gesprek door ons smaakformulier in te vullen of bel ons op 085 070 8530. Wij nemen een peper- en zoutstel voor je mee. Samen brengen wij jouw boodschap op smaak!

© 2024 U-nited Marketing - Alle rechten voorbehouden
KvK 67284787 - BTW NL856912554B01 - Hygiënevoorschriften - Privacy & Cookies - Sitemap