Overheidscommunicatie

Efficient omgaan met elkaars tijd

Samenwerkingsvoorstel ontvangen
Smaakvolle

Overheidscommunicatie

“Parkeervergunningen, rijbewijzen en gemeentelijke belastingen: stuk voor stuk onderwerpen waarover je als gemeente continu met je inwoners in gesprek bent. Naast externe communicatie heb je binnen een gemeente te maken met communicatie tussen collega’s onderling. Denk bijvoorbeeld aan zaken zoals de omgang omtrent de AVG-wetgeving.”

“Vanzelfsprekend wil je elke vorm van gemeentecommunicatie zo efficiënt mogelijk voeren. In dit artikel gaan we in op hoe animatie- en videofilms ondersteunend kunnen zijn, uit welke ingrediënten een dergelijke productie bestaat en hoe jij de eerste stap zet met video.”

– Luc (Videomarketeer)

Videostijlen voorbeelden

U-nited Detachering – Explanimation

Weed Free Service – 2D Animatie

overheidscommunicatie-gemeentecommunicatie-u-nited-marketing

Gemeentecommunicatie in animatievorm

Efficiënt omgaan met elkaars tijd is écht iets van deze tijd. Mensen hebben weinig tijd en nog minder geduld. Het is dus zaak om als gemeente zo snel mogelijk tot de kern te komen zodra een inwoner zich meldt met een vraag. Bij een gemeente heb je vaak te maken met communicatieprotocollen. Wil jij bijvoorbeeld je parkeervergunning digitaal verlengen, doorloop je zo een stap of vijf. Een korte uitleganimatie biedt dan uitkomst. Met een animatiefilm leg je namelijk binnen mum van tijd iets heel helder in jip-en-janneketaal uit. In plaats van langdradige uitlegteksten op een webpagina, presenteer je alle stappen heel beeldend, smaakvol en volledig in je eigen huisstijl tot een uitleganimatie.

Durf afscheid te nemen van langdradige uitlegteksten op een webpagina en kies voor uitleganimatie(s). Speciaal voor jou de drie allergrootste voordelen op een rijtje:

Tijdbesparend:
Minder telefoontjes en e-mails om aanvullende vragen te beantwoorden;

Zelfvoorzienend:
Inwoners weten zich beter zelf te redden door duidelijke instructies;

Herkenbaar:
Animaties sluiten 100% aan bij de huisstijlelementen (logo, kleuren en lettertypes) van de gemeente.

overheidscommunicatie-video-u-nited-marketing

Video als communicatiemiddel gemeente

Als gemeente wil je toegankelijk zijn voor je inwoners. Daarbij hoort een open en vriendelijke uitstraling die alle twijfel om toenadering te zoeken wegpoetst. Waar een animatiefilm bijdraagt aan het duidelijk uitleggen van protocollen, is een gefilmde video meer geschikt om het gevoel van vertrouwen bij de kijker te vergroten. Met de inzet van video liggen er veel kansen voor het oprapen.

Betrek bijvoorbeeld inwoners bij nieuwe ontwikkelingen binnen de gemeente door deze op beeld vast te leggen als zijnde een online nieuwsitem. Een charmante verslaggever die de wijk intrekt om de nieuwe buitenspeelplaats voor kinderen te introduceren en daarbij de verantwoordelijke ambtenaar en omwonenden interviewt voor een toelichting en lovende reacties. Door deze betrokkenheid met inwoners bouw je aan een band die uiterst waardevol is voor de beeldvorming over de gemeente.

overheidscommunicatie-gemeente-u-nited-marketing

Werkwijze overheidsfilm

Hoe komt een overheidsfilm tot stand? Bij ons gaat dat in nauwe samenwerking met de opdrachtgever. Duidelijk input is een absolute vereiste om een sterke oplossing met animatie of video te bieden. Daarom brengen onze marketingchefs allereerst de doelstellingen en gewenste boodschap in kaart. Hier wordt vervolgens een videovorm aan gekoppeld. Vanuit dit gedachtegoed worden de benodigde ingrediënten verzameld om de animatie- of videoproductie te realiseren. Van A tot en met Z wordt dus actief meegedacht in hoe de gekozen videovorm het beste kan scoren. Door jarenlange ervaring in de online videomarketing weten onze marketingchefs jou op alle kruispunten de weg te wijzen naar succes.

Recensie

Weed Free Service

Weed Free Service is gespecialiseerd in milieuvriendelijke onkruidbestrijding en het bestrijden en beheren van invasieve exoten met de heet water methode. U-nited Marketing heeft dit voor ons binnen 59 seconden helder uitgelegd middels een 2D animatiefilm. Topresultaat!

Aan de slag met overheidscommunicatie

Zoek jij de specialist die je bij de hand neemt voor het animeren of filmen van overheidscommunicatie? Laat weten met welke gedachten of ideeën jij rondloopt. Reserveer een tafel voor een goed gesprek door ons contactformulier in te vullen of bel ons op 085 070 8530. Om het gesprek wat op extra op smaak te brengen, nemen wij ons peper- en zoutstel voor je mee!

© 2024 U-nited Marketing - Alle rechten voorbehouden
KvK 67284787 - BTW NL856912554B01 - Hygiënevoorschriften - Privacy & Cookies - Sitemap