Hoe verspreid ik een animatie?

Al aan de tekentafel steken wij de koppen bijeen. Niet alleen voor het inhoudelijke verhaal en de animatiestijl, maar juist ook om het samen over de verspreiding te hebben. Je wilt immers dat je investering in video dubbel en dwars wordt terugverdiend. In deze gesprekken brainstormen wij over waar de doelgroep zich bevindt en hoe we deze zo goed mogelijk kunnen bereiken met een animatieboodschap. Denk hierbij aan kanalen zoals de website, YouTube, LinkedIn, Instagram, enzovoort.

Wat kost een animatiefilm?

Aan maatwerk zit geen standaard prijskaartje. Daarom gaan wij altijd het gesprek aan om op basis van jouw wensen en budget een plan van aanpak te maken. De belangrijkste factoren die de prijs van de animatiefilm bepalen zijn de lengte, animatiestijl en de taal. Daarom kan het zijn dat de ene productie € 3.000,- kost en de ander bijvoorbeeld € 10.000,-.

Kiezen voor een 2D of 3D animatiefilm?

De keuze is reuze en elke animatiestijl kent zijn charme en kracht. Een 2D animatie wordt veelal geprezen vanwege de aaibaarheid, duidelijkheid en investeringsprijs. Bij 3D animatie ga je letterlijk meer de diepte in en kan je op detailniveau zaken verduidelijken. Wist je trouwens dat je ook een 2,5D animatie kan laten maken? Dit is een 2D animatietechniek waarbij een 3D-look wordt aangebracht.

Waar wordt een animatie voor gebruikt?

Een animatie is een fantastische videovorm om in korte tijd iets haarfijn uit te leggen. Dit is in alle branches van toepassing. Zo kan bijvoorbeeld een productiebedrijf animatie inzetten om een technisch verhaal laagdrempelig aan de man te brengen. Maar net zo goed een communicatiebureau om hun werkwijze aan hun klanten te visualiseren.

Hoe werkt een animatie laten maken?

De productie van een maatwerk animatiefilm bevat in de basis een aantal essentiële stappen. Eerst kijken we naar het doel, de doelgroep en de gewenste call to action. Vanuit die gedachten wordt een voice-overscript geschreven, die de basis vormt voor het getekende storyboard en de daaruit vloeiende animatiewerk.

Hoelang duurt een animatie laten maken?

Een animatie laten maken bij U-nited Marketing is maatwerk. Gemiddeld hebben wij daarom 4 tot 6 weken de tijd nodig om de animatiefilm te maken. Dat is inclusief het schrijven van het script, schetsen van het storyboard en het animeren zelf. Lees alle stappen van onze werkwijze

© 2024 U-nited Marketing - Alle rechten voorbehouden
KvK 67284787 - BTW NL856912554B01 - Hygiënevoorschriften - Privacy & Cookies - Sitemap