Bedrijfsfilm laten maken

Vergroot het vertrouwen bij jouw doelgroep

Aan de slag met bedrijfsfilm
Smaakvolle

Bedrijfsfilm laten maken

“Een bedrijfsfilm laten maken is waardevoller dan je denkt. Mensen zeggen wel eens: een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Bereken vervolgens eens door wat de impact is van een bedrijfsvideo, bestaande uit een opeenvolging van bewegende beelden. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te concluderen dat met een bedrijfsvideo de kansen voor het oprapen liggen. Tenminste, alleen als je het strategisch aanpakt. In dit artikel gaan we in op wat een bedrijfsfilm is, wat de voor- en nadelen zijn, welke toepassingen mogelijk zijn en waarom dit relevant voor jou is.”

– Luc (Videomarketeer)

bedrijfsfilm-laten-maken-u-nited-marketing-2

Wat is een bedrijfsfilm

Een ‘bedrijfsfilm’ is de algemene term voor een gefilmde videoproductie voor je bedrijf. Organisaties laten vaak een bedrijfsfilm maken om hun producten of diensten onder de aandacht te brengen bij hun publiek. Dit kan verschillende doelstellingen hebben. Zo is een bedrijfsvideo een populair middel voor het vergroten van het vertrouwen bij de klant. Ontzettend waardevol, want een toenemend klantvertrouwen gaat vaak gepaard met de stijging van de omzet en winst van een bedrijf.

Toepassingen van een bedrijfsfilm

Wat wil je bereiken met een bedrijfsfilm laten maken? Soms ligt het voor de hand. Soms is het gecompliceerd. Vaak is het idee om veel, veel te veel, informatie te proppen in één videoboodschap. Dit maakt de video onnodig lang en nauwelijks relevant voor de kijker. Zonde, want tegenwoordig is de aandachtspanne dusdanig klein dat een video niet wordt uitgekeken of nog erger: niet wordt aangeklikt omdat de aangegeven lengte afschrikt. Kies daarom voor één duidelijke boodschap per video en verpak dit in kort en krachtige video. Is je doelgroep reeds met je bedrijf of product bekend en wil je een verdiepingsslag maken, dan kan een video gerust wat langer duren. Giet de boodschap van de bedrijfsvideo in elk geval in de vorm die past bij de inhoud van de film:

Klassieke bedrijfsfilm icon

Uitstekend videovorm om je bedrijf, product of dienst te introduceren. Door je unique selling points te visualiseren, vergroot je de gunfactor en het vertrouwen van je doelgroep.

Employer branding icon

Zoek je versterking voor je bedrijf in de vorm van nieuw of extra personeel? Denk dan aan een algemene employer brandingvideo of een specifieke vacaturefilm.

Bedrijfsanimatie icon

Een digitaal getekende bedrijfsanimatie leent zich uitstekend voor het eenvoudig uitleggen van een ingewikkelde product- of dienstverlening. Dit kan zowel in 2D als in 3D.

Video-testimonial icon

Krachtig middel om het nét dat laatste zetje te geven aan een klant voor het overgaan op conversie door reeds tevreden klanten het podium te bieden voor het delen van hun ervaring op film.

bedrijfsfilm-laten-maken-u-nited-marketing-content

Welk type bedrijfsfilm kies jij?

Uiteraard zijn er veel meer soorten bedrijfsfilms. De naam die je het geeft is niet zo relevant. Het gaat om de inhoud, de opbouw en de call to action van het verhaal. Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Ook wat betreft de verspreiding van de bedrijfsfilm op bijvoorbeeld de website, social mediakanalen en betaalde Google AdWords campagnes.

Recensie Farah

Water Alliance

“Ontzettend goed geholpen door Luc en Bart voor de Global Water Tech Hub Alliance. Gedurende de projectperiode een leuke klik met beide heren, door onder andere hun creativiteit en ‘out of the box’ denken. Een groot compliment voor de persoonlijke benadering. Water Alliance is erg tevreden met jullie, ga zo door!

Smaakvolle bedrijfsfilm laten maken

Start vandaag nog jouw filmavontuur en maak met ons een bedrijfsfilm op maat. Als ervaren videomarketeers kennen wij als geen ander de mogelijke recepten voor een succesvolle videomarketingstrategie. Samen bespreken we de wensen en geven hier concreet vorm aan. Alles met het oog om de boodschap goed op smaak te krijgen. Laat weten met welke gedachten of ideeën jij rondloopt. Reserveer een tafel voor een verhelderend gesprek door ons contactformulier in te vullen of geef ons een belletje. Wij nemen onze kruidmolen voor je mee. Samen brengen wij jouw boodschap op smaak!

© 2021 U-nited Marketing - Alle rechten voorbehouden
KvK 67284787 - BTW NL856912554B01 - Hygiënevoorschriften - Privacy & Cookies - Sitemap